lørdag den 6. juli 2013

Morgenhår og drypstenshuler

Tidligt, tidligt.
Virkelig tidligt.
Famler, med stadig søvn i øjnene, ud af sengen og skal til at gøre klar til dagens udflugt.
Er kun så træt fordi mr. O skulle låne en Cola i nat...
Seriously? Vær lige afhængig af Cola...

Olynthos og Petralona
Har siddet og terpet på de to historiske steder og føler mig ganske beredt og klar på at give gæsterne en god dag.
Vejret er mørkt og gråt, men det gør nu ikke så meget.
Vi skal jo alligevel se på nogle ruiner på et sted der er berygtet for dens brændende hede, så det er vel kun godt det var en smule overskyet.



Flotte flotte Olynthos med byplanlægningen og de flotte mosaikgulve

Foto-off i Olynthos...! :D

Olynthos er flot. En arkitektonisk milepæl, da alt er lavet i snorelige linjer og kanter. Ret fascinerende at se, at det var en af de første byer der blev planlagt på denne måde. Hippodamus hedder arkitekten. Og det er det som stedet er mest kendt for. Ikke som Aristoteles' fødested. 
Og så er det kendt som et af de steder i verdenen, hvor man først har set sådan en byplanlægning og arkitektur. Byen Olynthos blev ødelagt af Phillip den 2., som ikke kunne tåle Athen, og da Halkidiki og Olynthos var i alliance med Athen, belejrede F2 byen, og brændte den til sidst ned, da folkene ikke ville overgive sig.
Siden da har stedet stået øde hen, og er først blevet opdaget igen i 1930'erne. Spændende, fordi det har stået øde hen siden dengang fra før Kristi fødsel.

Off we go, efter at have besteget det lille bjerg op til ruinerne, og thank god for, at der var en smule overskyet. Prøv lige at forestille jer at komme derhen kl 12 ved 38 graders varme plus 5 i real feal!? Det er sgu vildt.
Men vi ankom til Petralona og skulle med det fine lille tog op ad bjerget til hulens indgang. Selvfølgelig var der en humongous gruppe af russere før os, så vi måtte vente en halv time. Vi kunne omgås bare have gået, men synes børnene der var med skulle have den oplevelse af at køre i toget op ad bjerget.

Op med tog...

Men smukt var det. Virkelig smukt. Og dejlig køligt. Tog billeder, selvfølgelige og tror lidt at de der folk er lidt ligeglade, selvom man ikke må tage billeder. Altså, både de besøgende men også de sikkerhedsfolk der er med til at forhindre folk i at tage billeder. Med flash vel at mærke, for flashen kan ødelægge de fine stalakitter og stalagmitter.
En virkelig flot hule, som endnu ikke er blevet forsket færdigt. Den blev jo først opdaget i 1959.




Smukke stalakitter og stalagmitter i Petralona

Total historielærer, I know.

På vej hjem stødte vi ind i et mega regnskyl. Ret underligt, at det er så lokalt. Det regnede med monsunstyrke, så frygtede det værste, you know, men da vi kom tilbage til pladsen var her klar solskin.

Havde lige en del at skulle fikse på pladsen, men altså, all that drama...
Magter ikke mere drama.
Kan ikke forstå, at det skal råbes op og omkring.
Nogle er gode til at håndtere problemer parterne imellem, andre føler behov for at skulle råbe det ud til alle og enhver og derved skabe frygt.
Ved godt man ikke skal lade slå sig ud pga lidt modgang, men har bare været igennem det her én gang før.
Er stadig rigtig glad for at være her, men kan mærke nu, at de kommende 10 dage gerne må gå hurtigt.
Selv pladsmanden (ham der ejer pladsen) er ret så pissed over det hele. Kan godt forstå ham, for det er ham det går ud over i sidste ende. Hader at skulle være mellemmand mellem det hele. Mellemmand mellem gæster og selskab. Mellemmand mellem gæster og receptionen, og mellemmand mellem receptionen og selskabet hjemme.
Mellemmanden får altid skylden, og sjældent er det mellemmandens skyld. Gosh dammit for crying out loud... Altså.
Vi er jo naturen for ........

Nå, frokost... I need food.
Karaoke i aften og 5 kamp og pastahalskæder i morgen...

... 

Og kunne selvfølgelig ikke uploade mit indlæg fordi strømmen gik... 2 timer uden strøm, ergo, uden internet. Det er fandme kedeligt.
Men så så jeg en knæler. Og blundede i stolen.
Og så fandt jeg ud af, at Amagerdrengen havde brændt sig på en sørose, aka, Medusa... Det er sgu for dumt...

Mr. Mantis

...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar